De kosten van schade en ongemak bij wateroverlast in jouw woning of bedrijf kunnen hoog oplopen. Voorkomen is dus altijd beter dan genezen! Neem dus tijdig maatregelen om onnodige schade te voorkomen! .
Hoewel een 100% waterdicht huis of bedrijfsgebouw bijna onmogelijk is, kan je veel doen om schade door overstromingen en/of wateroverlast te beperken en hiermee jouw eigendommen te beschermen.
Met de producten van DamEasy® kan je zorgen voor een optimale bescherming van jouw huis of bedrijfspand tegen overstroming of wateroverlast. Met het DamEasy® systeem kunnen alle veel voorkomende openingen in jouw woning of winkel waterdicht worden afgedicht. Absoluut uniek is het waterschot van DamEasy® met een pneumatische afsluiting waarmee de deuropeningen in jouw pand hermetisch kunnen worden afgedicht.
Het belangrijkste is voorbereid te zijn door nu de juiste voorzorg producten aan te schaffen en te installeren. Wacht vooral niet tot het te laat is.
Belangrijk is om te weten of je risico loopt. Met deze kennis bespaar je geld en kan je jouw eigendommen beschermen en zo onnodige schade te voorkomen.
Op de website www.overstroomik.nl kan je met een postcode check controleren hoe hoog het water in jouw straat komt te staan bij overstromingen of wateroverlast. Zo kan je ook zien tot welke hoogte jij jouw huis moet beschermen tegen waterschade.
Hoe hoog komt het water in mijn straat: Doe de postcodecheck op OverstroomIk.nl
Het is geen garantie dat, wanneer je niet aan zee woont of in het rivierengebied, je geen risico loopt. Zware plensbuien die riolen doen overlopen zorgen de afgelopen jaren regelmatig voor problemen en veel schade. Op de website van Bleulabel kan je op een overzichtskaart zien hoeveel risico jouw huis loopt op schade door overstroming bij een zware regenbui of plensbui. Dit bepaald niet dat die hoosbui valt maar of jij je moet voorbereiden en jouw huis beschermen tegen schade door wateroverlast.
Hoeveel risico loop ik bij een hoosbui: Doe de postcodecheck op Bleulabel.nl!
Of je nu huurt of eigenaar bent je kunt dus veel doen om schade te voorkomen.
– Kijk waar het water je huis in kan komen: klik hier voor een checklist:
– Bepaal welke maatregelen je nemen kan om dit te voorkomen
– Schaf de benodigde materialen aan zodat je op tijd kan reageren bij dreigend gevaar
– Kijk ook wat je in en om jouw huis kan aanpassen om het verwerken en afvoeren van regenwater makkelijker te maken. Denk hierbij aan het (tijdelijk) afkoppelen van de regenpijp om zo het water in je tuin te laten weglopen, maar wellicht ook aan het verminderen van tegelwerk in jouw tuin zodat het water door de grond wordt opgenomen en niet via de riolering moet worden afgevoerd.
Deuropeningen: Plaats de DamEasy® waterschotten volgens de gebruiksaanwijzing in de deuropeningen in de gevel
Muren en vloeren: Controleer de muren en wanden van het pand op leiding doorvoeren en gebruik DamEasy® Patch-It om deze openingen af te dichten
Ventilatieroosters: Zorg dat het water niet de spouwmuren in kan lopen en sluit laag in de muur geplaatste af met de DamEasy® SnorkelVent.
Douche, toilet en spoelbak Plaats terugslagkleppen in de afvoeren en leidingen zodat het rioolwater niet “terug kan lopen. Uw toilet of een eventueel op de begane grond geplaatste douchebak kunt u ook afsluiten met de speciaal hiervoor ontworpen DamEasy® producten.
Het DamEasy® waterschot beschermt uw huis tegen overstromingen. Het waterschot is gemaakt om zeker 60 cm water tegen te houden.
Wat kan je nog meer doen om de risico’s op schade zo klein mogelijk te maken.
Zoek het hogerop: Berg onvervangbare of waardevolle spullen op hogere gelegen plaatsen of op een verdieping op. Denk hierbij vooral aan audio, video, computers en andere gevoelige en/of elektronische apparatuur maar BEGIN vooral met memorabilia zoals foto’s etc.
Audio spullen: Plaats al uw audiovisuele apparatuur aan de muur op een hoogte van ongeveer 1,5 meter boven de vloer.
Pomp: Plaats een pomp in de kelder of kruipruimte om water dat langs een ander weg binnen komt weg te pompen.
Van de website overstroomik.nl: Op deze website vind je veel informatie over hoe te handelen bij overstroming of wateroverlast! Hier vind u ook informatie van uw veiligheidsregio ten tijde van een overstroming. Ook worden vragen beantwoord zoals: moet of kan ik nu thuis blijven of moet ik juist weggaan. Het is echt afhankelijk van waar je woont en waaruit de dreiging op een overstroming precies uit bestaat. Het is dus belangrijk om jezelf goed te informeren voordat je een beslissing neemt.
Teveel mensen worden zeer regelmatig geconfronteerd met natuurverschijnselen die tot voor 10 jaar terug op zijn minst als zéér ongebruikelijk werden gezien. Stil hangende plensbuien die binnen enkele minuten een straat, en de daar aangelegen huizen, blank zetten komen steeds meer voor en in alle delen van ons Nederland.